Social 7 Mai 2012 22:13
Presedintele Traian Basescu a declarat ca Legea Sanatatii ar trebui sa ramana o prioritate, iar convingerea sa este ca sistemul sanitar din Romania nu va fi unul performant pana cand sectorul privat al sistemului nu va avea acces la finantare prin fondul de sanatate.

"Ramane o prioritate Legea Sanatatii si, chiar daca supar pe cineva, credinta mea este ca, pana cand la finantarea sistemului de sanatate nu va avea acces si sectorul privat, noi nu vom avea un sistem de sanatate performant, mai ales privind la perspectiva urmatorilor cinci-sase ani, sa spunem, imi este greu sa intrevad o crestere a veniturilor bugetului care sa ne permita sa asiguram o buna calitate a serviciului medical catre populatie fara implicarea sectorului privat", a spus seful statului, duminica, in declaratia de presa de la Palatul Cotroceni, dupa intrevederea cu delegatia comuna a FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

El a precizat ca subiectul noii Legi a Sanatatii nu a fost insa abordat in discutia cu delegatia condusa de Jeffrey Franks, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, seful statului a argumentat ca aceasta reformare a accesului la finantare in sistemul de sanatate este necesara pentru ca romanii sa se poata asigura suplimentar in Romania, pentru servicii medicale mai performante.

Franks, FMI: Sistemul sanitar din Romania este defect

"Si ca sa ma intelegeti mai bine, spre exemplu eu am o asigurare; ca om care circula mult in lume, nu am avut unde sa o fac in Romania si am o asigurare BUPA, pe care a trebuit s-o platesc unei case de sanatate de undeva din Europa, ca sa pot avea acces la servicii de sanatate oriunde in Europa. Ganditi-va la cat de mult circula romanii. Nu putem sa ramanem intr-un sistem de stat ancrasat, care, probabil, cand va anunta pachetul minim de servicii, vom constata ca in Germania sau in Franta un roman este vulnerabil. Deci vreau sa pot sa ma asigur suplimentar cu banii mei, aici, in Romania. Vreau sa stiu ca exista o salvare in orice comuna, sa aiba sanse la acces la urgenta imediat si cel din mediul rural, ca si cel din Bucuresti", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.