Social 6 Mai 2012 12:20
Cabinetul Ponta isi propune, potrivit programului de guvernare, implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

In programul de guvernare, la capitolul Sanatate, se consemneaza ca nemultumirile si insatisfactiile exprimate atat in randul populatiei cat si al profesionistilor din sistem arata ca este necesara remodelarea fundamentala a mecanismelor functionale din sistemul de sanatate.

Una dintre directiile de actiune pentru noul Guvern este implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar, scrie MEDIAFAX.

Pentru cresterea accesibilitatii populatiei vulnerabile la servicii medicale, in programul Guvernului Ponta sunt avute in vedere:

- infiintarea centrelor multifunctionale in zonele in care si-au incetat activitatea spitalele considerate ineficiente;
- asigurarea conditiilor materiale si financiare, cu sprijinul autoritatilor locale pentru infiintarea centrelor de permanenta;
- infiintarea de noi centre de primire urgente in zonele cu risc crescut;
- asigurarea accesului la tratamentul cu medicamente esentiale;
- reducerea costurilor cu medicamentele inclusiv prin implementarea unui sistem de achizitii centralizate; "promovarea consumului de medicamente generice pentru populatie (medicamente mai ieftine, dar la fel de eficiente)".

Guvernul USL isi mai propune reducerea dezechilibrului financiar, prin demararea elaborarii unei strategii de echilibrare financiara a sistemului de sanatate in urmatorii cinci ani si identificarea modalitatilor de a reduce arieratele la medicamentele utilizate in tratamentul in ambulator si prevenirea acumularii altora noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.