Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca in urma cu patru ani municipalitatea credea ca poate sa se descurce singura cu problema cainilor comunitari, si nu a putut, iar acum acesta este din nou subiect de campanie electorala.

Declaratia a fost facuta de primarul Capitalei la un centru de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor fara stapan, situat la aproximativ 35 de kilometri de Capitala, in satul Uzunu, comuna Calugareni, judetul Giurgiu, construit si intretinut din fonduri private, cu care municipalitatea a incheiat un protocol pentru sterilizarea si adapostul cainilor comunitari, informeaza MEDIAFAX.

"Este prima data cand vad un ajutor concret dat de o structura a societatii civile, pentru ca discutii se fac de 20 de ani si toti primarii stiau si stiu ce trebuie facut (cu cainii fara stapan, n.r.). Acum patru ani credeam ca putem sa ne descurcam singuri, si nu s-a putut, iar acum cainii devin iar subiect de campanie electorala", a declarat primarul general, dupa vizita in complexul amenajat intr-o fosta ferma avicola, pe un teren de peste 22 de hectare.

Centrul zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor fara stapan este format din mai multe hale unde sunt amenajate un spital veterinar, care dispune de spatiu pentru terapie intensiva, spatii pentru consultatii si tratament, bloc operator, laborator si zona de spitalizare, cabinete si vestiare pentru medici, precum si magazii si depozite pentru hrana.

Alaturi de halele deja amenajate, urmeaza sa mai fie construite si alte asemenea adaposturi, capacitatea actuala a adapostului fiind de aproximativ 1.000 de locuri, 660 in doua hale operationale si restul in spitalul pentru ingrijirea animalelor.

Sorin Oprescu a precizat ca municipalitatea se va implica, pentru inceput, in strangerea cainilor de pe strazi si aducerea lor in adapost in principal pentru sterilizare. Edilul a adaugat ca municipalitatea va incerca sa puna la dispozitie, pe langa masinile care vor transporta acesti caini, si vaccinurile obligatorii sterilizarii.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.