Daca n-au plecat la mare sau la munte, bucurestenii au la dispozitie doar cateva spatii in care sa poata iesi la picnic, iar alte, majoritatea in sectorul 2, sunt in curs de amenajare, potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii autoritatilor locale.

Primaria Capitalei a amenajat un spatiu special pentru picnic la Palatul Mogosoaia, unde sunt puse la dispozitia cetatenilor gratare si saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 2 spun ca au fost identificate cinci zone unde au inceput sa fie amenajate spatii unde cetatenii vor putea iesi la un picnic. In prezent, din cele cinci, doar in parcul Sfantul Pantelimon este functional un spatiu pentru picnic. Celelalte 4 vor fi in parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor si Dobroesti, potrivit dailybusiness.ro.

  • Locurile special amenajate pentru gratar din Bucuresti:

Palatul Mogosoaia - cetatenii gasesc acolo gratare si saci menajeri pentru colectarea deseurilor, scrie manager.ro.

Parcul Lumea Copiilor - oamenii gasesc o zona pentru barbeque cu 70 de gratare, foisoare de lemn, iar curatenia in zona e asigurata de reprezentantii Administratiei Domeniului Public.

Intre Parcul Crangasi si Lacul Morii au fost instalate sapte gratare pentru cei dornici de un picnic.

Cartierul ANL "Constantin Brancusi" urmeaza sa gazduiasca sase gratare pentru cei care doresc sa-si petreaca timpul in aer liber.

  • ATENTIE! Se dau amenzi

In padurile din jurul Capitalei s-a interzis aprinderea focurilor pentru gratare, odata cu legea picnicului, informeaza evz.ro. Deci, mare grija pentru ca la Cernica, Baneasa, Bragadiru, Branesti, Calugareni si in Complexul Astoria de la Snagov vor patrula, de astazi si pana marti, echipe ale Garzii de Mediu.

Nu testati vigilenta autoritatilor, pentru ca amenzile sunt usturatoare: intre 300 si 5.000 de lei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.