Un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla o singura persoana a aterizat fortat in judetul Brasov, joi seara, intre localitatile Vladeni si Persani.

Potrivit prefectului judetului Brasov, Ion Gontea, incidentul aviatic s-a petrecut, joi seara, in jurul orei 20.30, cand la numarul de urgenta 112 a fost primit un apel ca un avion de mici dimensiuni a aterizat fortat intre localitatile brasovene Vladeni si Persani, la aproximativ 30 -35 de kilometri de municipiul Brasov, in apropierea unei zone impadurite, transmite MEDIAFAX.

Prefectul a declarat ca la fata locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, iar la ora actuala echipajul medical acorda ingrijiri pilotului, care "se pare ca a fost usor ranit".

"Apelul a venit la Serviciul unic 112 de la un sofer care circula pe DN1 si care a vazut din masina ce s-a intamplat. Echipajul de interventie a ajuns la fata locului foarte rapid, in cel mult un sfert de ora", a mai spus prefectul Ion Gontea.

Purtatorul de cuvant al ISU Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat ca in momentul in care echipajul ISU a ajuns la locul incidentului, pilotul era in afara avionului, fiind in stare de soc.

"I s-a acordat primul ajutor, este constient, era pe picioarele lui cand l-am gasit. El refuza sa fie transportat la spital", a spus Sfreja. El a mai spus ca a incercat o aterizare fortata din cauza vremii, iar cu putin inainte sa ajunga pe sol aparatul de zbor s-a rasturnat.

Potrivit primelor date, avionul de mici dimensiuni ar fi proprietatea personala a pilotului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.