Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 mai, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.

'Initial, am estimat ca 25.000 de turisti isi vor petrece minivacanta de 1 mai pe litoral. Dar, pentru vremea se anunta a fi favorabila, iar turistul roman nu isi programeaza vacanta cu mult timp inainte, estimam ca numarul acestora va depasi 30.000. (...) Anul trecut au fost 25.000 de turisti pe litoral, fata de 20.000, cat estimasem', a afirmat Corina Martin, citata de romanialibera.ro.

In acest context, oficialul ANAT a precizat ca vanzarile din turism vor creste cu peste 10%. Cele mai aglomerate statiuni vor fi Mamaia, Costinesti si Vama Veche, dar in cazul ultimei statiuni este vorba de turism neorganizat deci agentiile nu pot oferi cifre exacte.

Evenimentele minivacantei de 1 Mai

In ceea ce priveste turistii straini, aceasta a declarat ca agentiile de turism din Romania nu vand minivacanta de 1 mai in plan extern, deoarece perioada este foarte scurta, iar 1 mai nu are vreo semnificatie speciala pentru turistii straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.