Hidrologii au emis, marti seara, o avertizare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din zece judete aflate in nordul, centrul, estul si sud-vestul tarii.

Avertizarea este valabila in intervalul miercuri, ora 14.00 - joi, ora 16.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avand in vedere situatia hidrometeorologica si prognoza meteorologica pentru urmatorul interval, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie.

[VIDEO] Avertizare: Cod galben de furtuna pentru majoritatea regiunilor

Bazinele hidrografice vizate de avertizare sunt Viseu, Iza, Tur, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Oltul superior si mijlociu si cursurile superioare ale Buzaului, Putnei, Trotusului si Barladului, din judetele Maramures, Satu Mare, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Brasov, Vrancea, Neamt, Bacau si Vaslui.

In intervalul avertizarii se pot atinge cotele de atentie si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte (din alte bazine hidrografice), avand in vedere prognoza meteorologica care indica posibilitatea producerii de precipitatii sub forma de aversa pe arii relativ extinse, care izolat pot fi insemnate (40 l/mp) si a existentei la altitudini mari a stratului de zapada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.