Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe articole proiectul care completeaza Legea taximetriei.

Legea limiteaza aceasta meseria doar pe raza localitatii care i-a eliberat transportatorului autorizatia de taximetrie. Firma de taxi-uri este obligata sa angajeze numai soferi cu atestat profesional, scrie evz.ro.

"Serviciul de transport in regim de taxi ca serviciu de utilitate publica se organizeaza de autoritatile administratiei publice locale pe raza administrativ-teritoriala respectiva, iar transportul in regim de taxi se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati si numai cu autovehicule detinute de transportator. Autorizatia in regim de taxi se elibereaza pe durata nedeterminata de autoritatea de autorizare din cadrul primariilor unde transportatorul isi are sediul", mai prevede initiativa legislativa.

Autoturismele care fac servicii de taxi trebuie sa fie dotate cu memorie electronica fiscala, o componenta a aparatului de marcat care inmagazineaza pe baza de program date privind activitatea taxiului continute in bonul client.

Proiectul urmeaza sa intre la vot final in plenul Camerei, care este decizionala, el fiind adoptat deja de Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.