Calatorii RATB care au cartele sau abonamente Vodafone sau Orange vor putea achizitiona abonamente de o zi prin SMS.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti lanseaza, incepand din data de 26 aprilie 2012, o noua modalitate de plata a calatoriilor in mijloacele de transport in comun: plata prin SMS.

Aceasta noua facilitate este valabila numai pentru abonamentul de o zi.

Printr-un singur SMS la numarul 7456, disponibil in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, calatorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil. Pretul este acelasi cu cel platit la punctele de vanzare RATB, respectiv 9,6 lei (TVA inclus), fara alte costuri suplimentare.

Inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un SMS, cu textul A, la numarul 7456. In cateva secunde, vor primi un mesaj, care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei. Obligatia calatorilor este de a pastra SMS-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului.

Siguranta platii prin SMS este garantata de platforma de operare, care este prevazuta cu un mecanism antifrauda.

“Dorim sa venim in sprijinul calatorilor nostri, oferindu-le acest nou instrument de plata, accesibil, rapid si comod. Aceasta este o alta etapa, pe care RATB o parcurge in cadrul unui program mai amplu, de optimizare a ofertei de transport si de crestere a calitatii serviciilor oferite publicului calator”, declara Viorel Popescu, Director General RATB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.