Soferii romani cu domiciliu in Romania vor avea la dispozitie doar cateva luni pe an pentru a putea conduce masini inmatriculate in Bulgaria sau alte tari.

Soferii cu domiciliul in Romania ar putea conduce masinile inmatriculate in alte tari, inclusiv in Bulgaria, doar cel mult 90 de zile pe an, conform unui proiect de lege care va fi discutat in sedinta de marti a Executivului, relateaza realitatea.net.

Daca un sofer este prins conducand o masina inmatriculata in alta tara dupa acest interval, politistii ii vor putea retine placutele de inmatriculare.

Chiar daca este aprobat de Guvern, decizia finala o va lua Parlamentul, care poate adopta sau respinge proiectul.

"Aceste masini inmatriculate in alte state vor avea dreptul sa circule 90 de zile intr-un an pe teritoriul Romaniei de la momentul la care cetateanul roman intra in posesia autovehiculului, practic de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii. Unii vor fi tentati sa isi reinnoiasca acest contract, la sfarsitul termenului de 90 zile, dar masinile vor fi luate in evidenta", a declarat, la Guvern, seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.