Guvernul asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale privind contributiile la sanatate retinute din pensii, iar apoi va da un raspuns privind situatia creata.

"Raspunsul poate veni doar in cadrul motivatiei Curtii Constitutionale. Cand vom avea acest cadru vom vedea in ce masura exista baza legala pentru asa ceva", a spus Dan Suciu, purtator de cuvant, citat de hotnews.ro.

Intrebat daca se vor restitui pensionarilor banii perceputi suplimentar de casele judetene de pensii, Suciu a subliniat ca deocamdata Guvernul asteapta baza legala si face analize, tinand cont si de aspectele politice.

"Nu pot sa ma pronunt in perspectiva acestor conotatii politice. Guvernul este expresie a unor interese politice si in masura in care aceste interese converg in directia pe care o indicati, va fi un raspuns", a mai spus purtatorul de cuvant.

Surse politice au declarat in acelasi timp ca datele analizate la nivelul Guvernului releva ca numai pentru returnarea contributiilor de asigurari sociale retinute pensionarilor in acest an si identificate drept neconstitutionale ar fi necesar un efort bugetar de aproximativ 650 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.