La aproape un an de cand s-a deschis pasajul Basarab, astazi se inaugureaza si statia de RATB dotata cu patru ascensoare si patru scari rulante.

Statia RATB de pe Pasajul Basarab ar fi trebuit data in folosinta odata cu podul, in iunie 2011, insa constructorii au explicat la acea vreme ca mai au putin de lucru. Pentru finalizarea unui racord electric si probe au avut nevoie de 10 luni.

Statia se va deschide luni, la ora 20.30, fiind cel mai mare punct de transport intemodal din tara. Capacitatea zilnica a statiei poate ajunge la 200.000 de calatori, scrie romanialibera.ro.

Ascensoarele si scarile rulante fac legatura intre peronul statiei si mijloacele de transport in comun din zona Calea Grivitei-Titulescu, precum si cu cele din zona terminalului multimodal Basarab, Gara de Nord si Gara Basarab.

Calatorii au la dispozitie panouri de informare, situate atat pe pasaj cat si la nivelul solului, prin intermediul carora se pot orienta pentru a alege peronul corespunzator directiei de mers. De asemenea, statia este dotata cu sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.