Afla care sunt cele mai importante subiecte ale acestui inceput de zi.

- Peste 900.000 de romani isi serbeaza astazi ziua onomastica cu prilejul Sfantului Gheorghe. Le dorim la multi ani tuturor celor care isi serbeaza ziua de nume!

- In primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, socialistul Francois Hollande a obtinut cele mai multe voturi din partea electoratului. Acesta se va confrunta cu Nicolas Sarkozy in cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 6 mai.

- Romanii aloca aproape jumatate din veniturile lunare pe mancare, bautura si tigari. Cheltuielile pentru viitor sunt insignifiante - la educatie ponderea este de 0,7%, iar la sanatate 4,5%. Explicatia sunt salariile mici, dar si preturile mari la alimente.

- Uniunea Europeana a decis sa impuna noi sanctiuni impotriva regimului sirian, interzicand exporturile de produse de lux si limitand exporturile de material folosit pentru reprimarea opozantilor.

- Cererile pensionarilor depuse la Tribunalul Arges pentru restituirea retroactica a sumelor platite pentru CAS au blocat activitatea institutiei. Aceasta este a treia saptamana cand pensionarii stau la coada la Tribunalul Arges pentru a da statul in judecata.

- SUA si Afganistan au finalizat un acord de parteneriat strategic privind relatia dintre Washington si Kabul dupa anul 2014, cand se vor retrage trupele NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.