Ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarata zi nelucratoare in sectorul public si urmeaza sa fie recuperata ulterior.

Ziua va fi recuperata intr-o sambata din luna mai. Bugetarii sunt liberi marti deci vor beneficia de patru zile libere intre 28 aprilie si 1 mai.

"Am discutat deja despre acest subiect in Guvern si aceasta este intentia noastra", a spus Mihai Razvan Ungureanu, citat de MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca cel mai probabil marti se va face demersul legal pentru ca ziua de luni (30 aprilie), zi lucratoare, sa fie declarata zi nelucratoare si sa poata fi recuperata pe baza unei zile de sambata, in luna care urmeaza, relateaza realitatea.net.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri ca Executivul ia in calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucratoare, propunere "cald imbratisata" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere intre sfarsitul saptamanii viitoare si 1 Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru sustinerea turismului romanesc.

Ministerul Turismului propune: 30 aprilie, zi libera

"E o propunere care probabil va fi asumata de Guvern. E cald imbratisata de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru sustinerea turismului local si evident ca Guvernul ia in calcul aceasta optiune", a spus Suciu.

Citeste si: Peste 25.000 de romani vor merge la mare de 1 Mai


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.