Avertizarea emisa de hidrologii privind riscul de inundatii in cele trei judete urma sa expire vineri seara. Ea a fost prelungita pana luni la pranz.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avand in vedere precipitatiile insemnate cantitativ din ultimele zile, in bazinul superior si mijlociu al Oltului se vor produce cresteri de debite care este posibil sa treaca peste cotele de atentie.

A fost instituit cod galben pe raul Olt, pe sectorul Micfalau, in amonte de Sebes Olt, fiind avertizate autoritatile din judetele Harghita, Covasna si Brasov.

Cresterile de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie se pot produce si pe unii afluenti ai Oltului de pe acest sector, se precizeaza in actualizarea avertizarii cod galben.

Hidrologii au prognozat, joi, ca Oltul si afluentii sai din zona vizata pot ajunge la debite superioare cotelor de atentie, avand in vedere precipitatiile de 15-20 de litri pe metru patrat, prognozate de meteorologi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.