Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, este de parere ca este nevoie de o supraspecializare in medicina, cea a medicilor scolari.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, sustine necesitatea introducerii unei supraspecializari in medicina, cea a medicilor scolari, el spunand ca medicii de familie nu pot practica bine medicina scolara, avand nevoie de cunostinte suplimentare, relateaza MEDIAFAX.

"M-am intrebat daca este nevoie de o supraspecializare a medicinii scolare, daca acest profil se delimiteaza de restul pediatriei sau medicinii preventive. S-ar putea sa fie nevoie de o astfel de supraspecializare si eu cred ca ar trebui asa ceva. Mesajul meu este sa incercam sa formam profilul acestei specializari si sa concretizam aceste demersuri", a spus ministrul Sanatatii.

Potrivit lui Ritli, in Parlament se afla in lucru un proiect legislativ privind medicina scolara, insa este nevoie de ajutorul medicilor. Totodata, ministrul a pledat pentru dezvoltarea actualei retele de medicina scolara.

"Acum avem, teoretic, 2.500 de elevi la un medic scolar, dar in realitate sunt mult mai multi. Pe de alta parte, medicul scolar se plimba de la o scoala la alta, nu are fiecare scoala medicul ei. In mediul rural nici nu este medic scolar, iar activitatile profilactice care ii privesc pe elevi sunt realizate de medicii de familie, dar ei nu sunt retribuiti pentru asa ceva", a afirmat Ritli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.