Ministerul Sanatatii a publicat proiectul de Lege privind modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Conform proiectului, cuantumul sumelor care vor reprezenta coplata asiguratului pentru unele servicii din pachetul de servicii de baza, precum si conditiile in care sunt platite acestea vor fi stabilite prin contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

"Coplata este un moderator in accesarea serviciilor medicale din pachetul de servicii de baza si reprezinta contributia personala la plata serviciilor medicale", se precizeaza in comunicatul ministerului.

Noua masura va duce la o mai buna adresabilitate a populatiei catre sistemul de asistenta primara, la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si la realizarea unui control in ceea ce priveste neefectuarea serviciilor, reducerea platilor informale, asigurandu-se astfel cresterea calitatii asistentei medicale.

Suma maxima reprezentand coplata asiguratului intr-un an calendaristic se va stabili, ulterior, prin hotarare a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.