Statia de metrou Politehnica este unica in Europa, iar anul acesta ea va deveni statie-muzeu. Afla de ce.

Specialistii sustin ca placile folosite pentru pardoseala statiei de metrou, pe care pasesc zilnic mii de bucuresteni, au fost aduse din Muntii Apuseni. Acestea au format in trecut albia unui ocean preistoric, lucru nestiut de constructori in 1983, cand statia a fost finisata, scrie realitatea.net.

Prin urmare, formele ciudate care formeaza tiparul pardoselei reprezinta de fapt fosilele unor vietuitoare care au trait acum 65 de milioane de ani. Metrorex vrea sa investeasca in potentialul educational si cultural al statiei, sa o doteze cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale si panouri interactive, si sa o transforme intr-un muzeu de cinci minute.

"Este o statie unica nu numai in Bucuresti, dar dupa stiinta mea si-n Europa datorita importantei ei paleontologice, educationale si estetice. Orele de paleontologie si paleoecologie pe care le facem sunt foarte interesante... intre metrouri", a spus profesorul de geologie Mihai Popa.

"Toata lucrarea se va putea realiza in cateva saptamani, in mai putin de-o luna. Ramane acum sa ne coordonam cu sponsorii nostri si credem noi ca pana la sfarsitul anului s-avem pus in valoare acest obiectiv", a spus directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.