Pentru a deveni asistent maternal profesionist sau parinte social sunt necesare cel putin studii liceale. Nu pot fi atestate ca asistenti maternali persoanele care au suferit o condamnare pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni.

Elena Tudor, director al Directiei Generale de Protectia Copilului din Ministerul Muncii admite ca exista un deficit de personal si ca salariile sunt demotivante, in jur de 700 de lei pentru un "parinte".

"S-a incercat crearea unui mediu cat mai apropiat de cel familial, iar numarul copiilor pe care ii are in grija un cuplu tine de capacitatea casei".

Un raport de audit realizat de HHC Romania arata ca exista aproape 14.000 de posturi vacante in sistemul de protectie, insa acestea sunt blocate, scrie evz.ro.

"Restrictionarea drastica a angajarilor, combinata cu plecarile profesionistilor, cauzate de scaderile salariale, ar putea avea ca o prima consecinta calitatea scazuta a serviciilor oferite beneficiarilor", se arata in raport.

Citeste si: Ce au invatat americani de la orfanii romani?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.