Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, considera ca situatia de criza de la Institutul Cantacuzino a fost provocata de acumularea "balbaielilor administrative".

"Situatia din prezent este apogeul unui lung sir de balbaieli administrative, manageriale si de finantare. (...) Institutul Cantacuzino a fost decompetitivizat incet dar sigur din cauza lipsei unei viziuni strategice de guvernare in ceea ce priveste sanatatea in general si medicamentul, in acest caz particular", a declarat Damian.

Directorul companiei farmaceutice este de acord cu Avocatul Poporului ca lipsa de activitate a Institutului este o amenintare la adresa sigurantei nationale.

Scandal la Institutul Cantacuzino: Ramanem fara vaccinuri?

"Personal consider aceasta situatie un dezastru din punct de vedere medical, economic si social. Sunt tari care fabrica vaccinuri si antibiotice in conditii de maxima securitate (inclusive paza militarizata), iar Romania pune partial pe butuci un institut vechi de 90 de ani, intemeiat de unul dintre gigantii medicinei secolului XX.", a adaugat Damian.

Omul de afaceri se asteapta ca populatia sa sufere si mai mult in viitorul apropiat, cand din producator, Romania se va transforma in importator de vaccinuri, medicamente care nu sunt deloc ieftine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.