Noua modalitate de calcul a contributiilor de asigurari de sanatate se va aplica in mod automat tuturor pensionarilor care au pensii mai mici de 740 de lei.

Casa Nationala de Pensii Publice a tinut sa faca aceasta precizare pentru a sublinia ca nu este necesara depunerea unor cereri pentru incetarea retinerii contributiilor de 5,5%, relateaza MEDIAFAX.

"Avand in vedere avalansa de cereri prin care pensionarii solicita incetarea retinerii contributiei de asigurari sociale de sanatate si restituirea sumelor retinute, cu acest titlu, din ianuarie 2011 pana la zi, inclusiv actualizarea cu indicele preturilor de consum, tinand seama de (...) faptul ca noua modalitate de calcul al acestor contributii se va aplica in mod automat pentru toti pensionarii din categoria avuta in vedere, precizam ca nu este nevoie de depunerea unor cereri", arata CNPP.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) informeaza ca in urma ridicarii unor exceptii de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.259 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, acestea sunt constitutionale in masura in care se interpreteaza in sensul ca procentul de 5,5 se aplica numai asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei.

CCR decide: Pensionarii vor plati mai putin pentru CAS

CNPP atrage atentia ca de la data publicarii in Monitorul Oficial, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Institutia mai precizeaza ca deciziile Curtii Constitutionale nu au fost publicate in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.