17 aprilie este Ziua Internationala a Hemofiliei prilej cu care Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania (ANHR) a eliberat cateva statistici cu privire la situatia hemofilicilor in lume.

O persoana dintr-o mie, in intreaga lume, sufera de hemofilie sau de alte tulburari hemoragice ereditare, scrie MEDIAFAX.

ANHR precizeaza ca 75% dintre aceste persoane sunt lipsite de diagnostic, de tratament si de ingrijirea terapeutica de care au nevoie. Situatia este cu atat mai grava pentru hemofilicii romani, avand in vedere ca Romania este statul european care aloca cei mai putini bani pentru tratarea acestei afectiuni.

De 23 de ani, in fiecare 17 aprilie, se celebreaza Ziua Internationala a Hemofiliei in toate cele patru colturi ale lumii cu scopul de a sensibiliza opinia publica fata de hemofilie si fata de celelalte tulburari hemoragice ereditare.

"Cu ocazia Zilei Internationale a Hemofiliei de anul acesta, le reamintim autoritatilor romane ca a venit momentul sa desfiinteze distanta care ne desparte de celelalte state europene, ca e cazul sa imbunatateasca accesibilitatea si calitatea ingrijirilor in asa fel incat toti hemofilicii romani sa poata primi tratamentul corect si suficient", explica ANHR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.