O data cu deschiderea centrului SMURD din Teleorman de joi dimineata, organizatia lui Raed Arafat a ajuns sa deserveasca toata Romania.

Un nou centru al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare a fost inaugurat in Teleorman, astfel, incepand de joi, toate judetele Romaniei beneficiaza de servicii medicale de urgenta si de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD. La nivel national, in prezent, functioneaza 664 de echipaje de urgenta in statiile de ambulanta si 229 in structurile Pompieri-SMURD.

"Incepand de joi, toate judetele Romaniei beneficiaza de serviciile medicale de urgenta si de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judet in care a devenit operationala o astfel de structura", precizeaza Ministerul Sanatatii, citat de MEDIAFAX.

Serviciul mobil de la Teleorman, aflat in structura ISU Teleorman si a unitatii de primiri urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, beneficiaza de cinci echipaje de prim-ajutor si tot atatea ambulante achizitionate anul trecut de catre Ministerul Sanatatii.

"Nu ne vom opri aici. Vom continua infiintarea punctelor de ambulanta si SMURD pentru a acoperi timpii de reactie. De asemenea, avem in vedere continuarea dezvoltarii activitatii aeriene de salvare. Anul acesta, in lunile iulie si septembrie, asteptam livrarea celor doua elicoptere pe care le-am achizitionat din totalul de sase contractate prin acord cadru", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.