Senatul a adoptat tacit o initiativa legislativa a PSD care prevede ca vehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate doar ca "masura exceptionala".

Singurele cazuri in care se admite ridicarea masinii parcate neregulamentar este daca reprezinta un obstacol pentru circulatie, blocheaza traficul rutier sau accesul in institutiile publice.

In toate celalalte cazuri, posesorul automobilului se va alege cu o amenda (cu conditia ca automobilul sa nu stationeze mai mult de sapte zile). O alta prevedere stabileste ca solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare de catre firme private este interzisa.

In expunerea de motive, autorii proiectului legislativ arata ca ridicarea masinilor a devenit o reala problema la nivel national si ca zilnic sunt ridicate mii de masini pentru parcare neregulamentara, in conditiile in care nu exista suficiente locuri de parcare, scrie adevarul.ro.

Initiativa legislativa, care a fost adoptata de Senat in varianta propusa de initiatori, va fi transmisa Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.