Ministerul Sanatatii va avea propria directie anticoruptie, dupa modelul aplicat deja la Ministerul de Interne.

Scopul demararii unui astfel de proiect este prevenirea si combaterea coruptiei in sistemul de sanatate atat la nivelul doctor-pacient cat si in managementul unitatilor sanitare, crie evz.ro.

Proiectul care se va derula sub titlul Buna Guvernare prin Integritate si Responsabilitate in Sistemul de Sanatate Romanesc si va fi pus in practica cu ajutorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei. Necesitatea unei directii anticoruptie in sanatate a aparut si dupa ce studiile recente au aratat ca 70% dintre romani au dat spaga la medic.

Cat e spaga in spitalele din Romania?

Expertii care vor activa in aceasta noua structura fac parte dintre specialistii in audit si control din cadrul ministerului si vor avea competente in verificarea achizitiilor publice realizate in sistem, a externalizarilor si in a altor aspecte din zona platilor informale, anunta Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.