Ministerul Sanatatii considera utila consilierea femeii care doreste sa faca avort, asa cum se obisnuieste in multe tari europene.

In acelasi timp, Guvernul nu poate face nimic in privinta interzicerii acestei interventii, intrucat ar fi incalcate drepturile pacientului, a explicat luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Cristian Irimie.

"Consideram util ca medicii sa stea de vorba cu femeile care ar vrea sa faca avort, inainte de interventie. Sa le explice in ce consta interventia si care sunt riscurile aferente. Sa le dea un timp in care sa reflecteze asupra deciziei privind intreruperea sarcinii, sa discute cu sotul sau cu familia, cu cei apropiati", a spus secretarul de stat.

Totodata, Irimie a subliniat ca nimeni nu poate interzice unei femei sa faca intrerupere de sarcina.

"Nimeni nu poate interzice unei femei sa faca avort, dupa ce a fost consiliata, intrucat ar fi incalcat dreptul pacientului", a mai spus secretarul de stat.

Precizarile reprezentantului ministerului vin dupa ce deputatii Sulfina Barbu si Marius Dugulescu au initiat un proiect de lege pentru infiintarea functionarea si organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcina.

Citeste si: O noua generatie de "decretei", prin Legea Avortului de la PDL?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.