Social 9 Aprilie 2012 10:51
Programul "Mere in scoli" a esuat deoarece producatorii trebuie sa adune multe acte si sa cheltuiasca o mica avere pe analize.

In judetul Timis doar o singura unitate de invatamant a reusit sa le ofere mere copiilor, pentru ca birocratia le pune bete in roate producatorilor. Cei mai multi au renuntat sa se inscrie la licitatii, iar copiii au ramas fara fructe.

Documentatia stufoasa ceruta furnizorilor i-a facut pe acestia sa nu se inghesuie la livrarea fructelor, scrie stirileprotv.ro.

"Trebuie o gramada de documente. Cum sfanta birocratie a ramas sfanta birocratie la noi. Cate un mar pe zi inseamna 850 de mere pe zi. La 50 de grame cat ar trebui sa aiba un mar rezulta 40 de kilograme de mere pe zi. Destul de mult", a spus Ilie Todasca, primarul comunei Sacalaz.

Pentru fiecare tratament facut facut merelor se necesita si o analiza. Dupa intocmirea documetnelor si realizarea analizelor in valoare de mii de euro, pentru fiecare kilgoram de mere livrat, producatorul ar castiga doar 40 de bani, ceea ce nu este deloc rentabil. Prin urmare, producatorii prefera sa vanda merele in supermarket, sau sa le faca suc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.