Social 8 Aprilie 2012 15:37
A fost efectuat un studiu pentru a afla cum influneteaza imaginile de pe pachetele de tigari fumatorii. Afla la ce concluzii s-a ajuns.

“Am realizat acest studiu pornind de la comportamentul fumatorilor, de evitare a mesajelor de pe pachetele de tigari: 30% dintre tineri acopera imaginea atunci cand iau tigari din pachet. In acelasi timp, conform unui studiu realizat de A.T. Kearney in cei trei ani de criza economica, romanii au devenit mai viciosi, cheltuind aproape jumatate din venituri pe alimente, tigari si alcool, tigarile si alcoolul inregistrand chiar o crestere de un punct procentual, de la 6,2% in 2008 la 7,2% in 2009. Deci, impactul avertismentelor (scrise si vizuale)de pe pachetele de tigari nu este cel scontat.” a precizat Stelian Marian (foto), managing director Synergon Consulting, potrivit Wall-Street.ro.

“Pornind de aici, am vrut sa vedem creierul in actiune in mod direct, apeland la tehnici de neuromarketing. Am obtinut astfel date nu doar despre ce gandeste consumatorul in mod constient, ci si despre cum reactioneaza el la un produs in mod inconstient” a adaugat Dragos Cirneci, senior consultant Synergon Consulting.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.