Social 4 Aprilie 2012 09:44
Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a vorbit despre noul regulament de aprobare al planurilor urbanistice zonale (PUZ).

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu a sustinut ca prin noul regulament - aflat in dezbatere publica - se urmareste ca fiecare lot in parte sa aiba propriile reguli, trecand astfel de la un regulament cu norme "prea generale", la reguli precis individualizate si adaptate.

"Prin noul regulament, fiecare lot va avea propriile reglementari, propriile reguli, astfel incat sa impiedicam constuctiile si demolarile haotice in zonele protejate, sau alte disfunctionalitati", a declarat, marti, Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei, citat de MEDIAFAX.

In ultimii 20 de ani, in Bucuresti s-au ridicat cladiri cu 12 etaje in zone protejate, iar zeci de constructii vechi, cu valoare istorica, au fost demolate. Noul proiect vizeaza protejarea cladirilor cu valoare istorica din trei zone: Vasile Conta, Pitar Mos si Dorobanti. In total, sunt 200 de cladiri cu valoare culturala mare si medie, relateaza antena3.ro.

"Fiecare parcela, fiecare imobil, practic, fiecare este o situatie in parte. Autorizatiile se vor da mult mai fundamentat si fara alte posibilitati de derogare sau interpretare", a declarat arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Noul regulament are in vedere atat salvarea valorilor culturale aflate in zonele protejate din Capitala, cat si scurtarea timpului necesar realizarii investitiilor in aceste zone ale municipiului Bucuresti.

"Se va studia parcelat fiecare situatie in parte si se va hotari: ce se poate face, ce nu se poate face. Se va putea hotari de la protejare totala - nu se construieste nimic - pana la demolarea cladirilor parazite si inlocuirea lor cu alte imobile, dar care sa se integreze in tesutul urbanistic al zonei", a concluzionat Gheorghe Patrascu.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.