1.400 de copii sunt scolarizati gratie programului "Fiecare copil la gradinita" in 20 de localitati dintre care 174 la Araci, majoritatea romi.

Cu acest program, familiile in dificultate, rome sau nu, primesc tichete sociale in valoare de 12 euro pe luna pentru a cumpara haine sau hrana in schimbul unei prezente zilnice la scoala a copilului lor.

In Romania, unul dintre statele cele mai sarace din Uniunea Europeana, gradinita este o etapa-cheie "pentru a rupe cercul vicios saracie - esec scolar - saracie", explica pentru directorul scolii din Araci, Szilard Dullo, pentru MEDIAFAX.

Organizatia neguvernamentala Ovidiu Rom a lansat in urma cu doi ani acest proiect care incurajeaza scolarizarea copiilor saraci inca de la gradinita, facultativa in Romania, pentru a evita in scoala primara un decalaj fata de copiii din mediile mai favorizate, care conduce deseori la abandonul scolar.

Proiectul este finantat prin donatii, iar una dintre persoanele sale de baza este Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke. Ovidiu Rom a promis sa desfasoare acest experiment timp de 20 de ani, pentru a insufla schimbarea in profunzime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.