Social 3 Aprilie 2012 12:30
Colegiul Medicilor din Romania a luat act cu indignare de articolul aparut ziarul The Independent, conform caruia chirurgii romani lasa bebelusii sa moara, daca nu primesc mita pentru operatie.

"Consideram ca acest articol urmareste denigrarea corpului profesional medical din Romania., motiv pentru care vom trimite un drept la replica ziarului The Independent", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

CMR si-a exprimat pe larg pozitia prin intermediul unui comunicat publicat online. Exista o problema reala la sectia de Chirurgie a spitalului Marie Curie, dar problema nu este lacomia personalului medical, ci absenta sa.

"Romania are doar 85 de chirugi cardiovasculari, iar pentru copii sunt doar 23 de chirurgi in centrele universitare, care nu au posibilitatea de a lucra in alt loc. Nu avem personal. Locurile pot fi scoase la concurs si de zece ori, ca tot nu se vor gasi medici", a explicat prof. dr. Vasile Astarastoae, citat de hotnews.ro.

Astarastoae a mai declarat ca CMR va realiza propria sa analiza a situatiei de la Marie Curie si va cere jurnalistilor de la The Independent sa-si probeze afirmatiile. In cazul in care nu se poate, CMR va actiona ziarul in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.