Social 3 Aprilie 2012 11:16
Brigada Rutiera din cadrul Politiei Capitalei a luat masura de a bloca pistele pentru biciclisti datorita faptului ca nu sunt viabile.

In cursul saptamanii trecute, politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei au interzis accesul biciclistilor pe pista amenajata pe Bulevardul Cantemir, pe tronsonul cuprins intre intersectia cu Bulevardul Gheorge Sincai si cea cu Bulevardul Marasesti.

Indicatoarele rutiere, care pana acum anuntau prezenta biciclistilor, au fost inlocuite cu unele care nu le mai permit acestora accesul pe piste. Indicatoarele care le cereau soferilor sa cedeze trecerea pentru cei pe doua roti au fost acoperite cu pungi de plastic, scrie b365.ro.

Anul trecut, in septembrie, am informat Primaria cu privire la faptul ca pistele de biciclete din Capitala nu sunt viabile pentru ca au pe ele obstacole, au chioscuri, au cabine de RATB. Circulatia biciclistilor e pusa in pericol si municipalitatea trebuie sa remedieze defectiunile", a explicat Ioana Stancu, reprezentant al Brigadei Rutiere.

Stancu a adaugat ca daca primaria nu se conforma, singura masura disponibila pentru politie este blocarea pistelor. Masuri similare urmeaza sa fie luate, in aceasta saptamana, si pe bulevardele Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu.

Biciclistii bucuresteni se pare ca nu au parte de iubire (daramite respect), in vreme ce in Cluj se cheltuiesc milioane de euro pentru amenajarea de piste si de statii de inchiriere biciclete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.