Social 2 Aprilie 2012 11:04
Unul dintre simbolurile Capitalei va fi redeschis peste maximum doua luni. Se mai lucreaza doar la finisajele din interiorul cladirii.

Hotelul Cismigiu, din bulevardul Elisabeta, colt cu strada Ion Brezoianu, a fost construit in urma cu 100 de ani si reprezinta una dintre cladirile de patrimoniu ale Bucurestiului.

Cladirea a fost cumparata in 2004 de antreprenorul spaniol Hercesa, iar lucrarile de reabilitare au inceput in anul 2009. In total, compania spaniola a investit 15 milioane de euro in proiectul "renasterii" hotelului.

Pentru ca interiorul cladirii era foarte degradat, constructorul nu a mai pastrat din vechiul hotel decat fatada, scrie adevarul.ro.

“Suntem foarte mandri ca am ajuns in sfarsit la finalul lucrarilor, care nu au fost deloc usoare. A trebuit sa solutionam multe probleme de ordin tehnic, avand in vedere ca nu este vorba de consolidarea unei cladiri, ci de o constructie complet noua care pastreaza fatada originala”, a spus Mirela Mateescu, purtatorul de cuvant al firmei Hercesa.

Cum va arata noul Hotel Cismigiu si ce va cuprinde el?
- Suprafata totala construita a noului stabiliment este de 9.800 metri patrati.
- Cladirea va cuprinde atat spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul 1, cat si un hotel de 4 stele cu 60 de apartamente la etajele superioare.
- Parcare cu 36 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.