Concursul vizeaza posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 2011, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Astazi, la propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru completarea Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Inca de la inceputul acestui an am avut in vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, in sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au ramas neocupate", a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, la finalul sedintei de Guvern.

Rata de promovare de 86% la Rezidentiat

431 de locuri si posturi de medic rezident au ramas neocupate dupa repartizarea candidatilor promovati in concursul de rezidentiat din sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, in unitati sanitare care inregistreaza deficit de medici specialisti.

Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate se inregistreaza in specialitatile:

- medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente),
- medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta),
- neonatologie (28 de posturi),
- A.T.I. (18 posturi),
-pediatrie (12 posturi).

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de catre Ministerul Sanatatii, in perioada urmatoare, pe site-ul institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.