Social 28 Martie 2012 11:15
Focul a izbucnit in mai multe locuri pe aproximativ 50 de hectare din Parcul National Cozia, in zona Delusel, la aproximativ 400 de metri altitudine.

Incendiile au izbucnit in cursul noptii de marti spre miercuri, cuprinzand copacii uscati. Pompierii nu au putut sa tina flacarile sub control, din moment ce bate un vant puternic, ceea ce a contribuit la extinderea rapida a focul, relateaza evz.ro.

„Vantul este marele nostru dusman in astfel de interventii. De pe versanti se rostogolesc bucati de lemn aprinse si, pe unde trec, aprind vegetatia uscata”, spune colonel Adrian Mesescu, sefu ISU Valcea.

Peste 130 pompieri au intervenit cu cinci autospeciale si tot nu au reusit sa stinga focul. Localnicii au dat o mana de ajutor, de frica sa nu le fie afectate gospodariile. Focul izbucnit seara trecuta s-a extins pana dimineata, cuprinzand circa 100 ha de padure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.