Autoritatile romane vor elabora proiectul legii privind reforma in sanatate pana la sfarsitul lunii iunie, a anuntat, marti, reprezentantul Fondului Monetar International in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Oficialul FMI a aratat ca Romania aloca sume insuficiente pentru sanatate, ca procent din PIB, in comparatie cu media de la nivel european, dar pe de alta parte nici nu reuseste sa creasca veniturile bugetare peste 31-32% din PIB.

Franks, FMI: Sistemul sanitar din Romania este defect

Lybek a insistat ca dincolo de ajustarea fiscala si cresterea absorbtiei fondurilor europene, Romania trebuie sa continue reformele structurale, mai ales in conditiile in care nu sunt excluse in continuare socuri externe, potrivit MEDIAFAX.

Legea sanatatii a fost retrasa din dezbatere publica la inceputul acestui an. Liderii UDMR au declarat de mai multe ori ca nu doresc ca noua lege a sanatatii sa fie aplicata in 2012, an electoral, pe considerentul ca schimbarile majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate gresit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.