Social 27 Martie 2012 09:40
Soferii de taxi vor protesta, intre 27 si 30 martie. Ei cer posibilitatea de a creste tarifele si desfiintarea dispeceratelor ilegale care le fura clientii.

Taximetristi afiliati Asociatiei Nationale a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) vor protesta in fata Primariei Capitalei care este, in opinia lor, responsabila de falimentarea acestei bresle in Bucuresti, relateaza evz.ro.

Soferii de taxi sunt nemultumiti in primul rand de faptul ca ca cei doi directori ai Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, Ion Dedu si Madalin Dumitru, refuza, de doi ani, sa aprobe listele cu tarifele majorate cerute de transportatori si fundamentate pe baza preturilor din ultimii ani. Acest refuz de aprobare al noilor tarife este ilegal deoarece, spun taximetristii, exista un cadru juridic prin care se poate practica un tarif de 3,5 lei/km.

"Tariful este neschimbat de aproape trei ani, in conditiile in care pretul combustibilului s-a dublat, asigurarile obligatorii au crescut cu peste 30%, iar piesele de schimb si manopera au suferit majorari de 20%. Un tarif corect ar fi undeva intre 3,5 si 3,8 lei/km", a declarat Claudiu Sapunar, presedintele ANTTI.

De asemenea, ei cer desfiintarea dispeceratelor ilegale si asigurarea unui cadru concurential loial si legal, in limita numarului maxim de transportatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.