Dupa ancheta demarata in urma cazului Vladan au aparut semne de intrebare privind 52 de angajati care detin arme letale si care sunt in analiza Directiei medicale pentru ca au avut probleme de natura psihologica.

Ministrul Gabriel Berca a spus ca in cazul lui Gheorghe Vladan problema nu este faptul ca avea permis de port-arma, ci ca Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) nu a avut o activitate de cunoastere a comportamentului acestuia.

"Nu este o problema daca ai permis de port-arma si mergi la vanatoare. Avem nevoie de oameni in sistem pe care sa ne bazam din toate punctele de vedere, adica oameni cu integritate in familie, oameni care nu au deviatii de comportament", a spus ministrul, conform stirileprotv.ro.

Gabriel Berca a reafirmat ca a dispus ca, la nivelul ministerului, toti cei care detin arme letale sa fie verificati.

"Avem vreo 52 de cazuri cu semne de intrebare. In momentul in care vom avea toate aceste date, vom vedea cati astfel de oameni, potentiali infractori sau potentiali oameni care pot sa le creeze probleme cetatenilor, avem si vom vedea ce vom face. Avem deocamdata 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natura psihologica si care in acest moment sunt in analiza Directiei medicale, si pentru care vom lua masurile de urgenta", a spus ministrul Gabriel Berca, potrivit realitatea.net.

Intrebat daca celor 52 de persoane le-au fost retrase armele, Berca a raspuns: "Dupa stiinta mea si dispozitiile mele, nu mai au arme. Eu sper ca acest lucru chiar sa se intample, si verificarile sunt permanente".

Ministrul de Interne a precizat ca in acest moment se discuta de o problema care nu a fost analizata foarte multi ani si este bine ca aceasta analiza sa fie facuta cu seriozitate si rigurozitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.