Oameni de stiinta de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie au demonstrat ca filmele despre magie si magicieni dezvolta imaginatia, creativitatea si largesc capacitatile cognitive in cazul copiilor.

Intr-un experiment au fost antrenati 52 de copii de varsta prescolara, care au fost impartiti in doua grupe.

Prima grupa a vizionat un clip video compus din scene din productia "Harry Potter si piatra filozofala", in care personajele principale recurg la bagheta magica si fac vraji. Cea de-a doua a vizionat acelasi videoclip, dar din care fusesera taiate imaginile in care fusese utilizata magia, scrie gandul.info.

Copiii tinuti sub observatie au fost testati apoi pentru identificarea abilitatilor creative. Ei au trebuit sa deseneze, de exemplu, un iepure sau sa-si imagineze ca sunt la volanul unui autoturism, potrivit realitatea.net. Li s-a cerut de asemenea sa se gandeasca la cea mai buna modalitate de a arunca in cos un pahar din plastic si sa gaseasca o alta utilizare pentru cana.

Acei copii care vizionasera videoclipul cu scene de magie au facut fata acestor sarcini intr-un mod mai creativ decat cei din a doua categorie,
scrie financiarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.