Social 25 Martie 2012 16:15
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane se pregateste pentru un weekend intens si ofera sfaturi soferilor.

Vremea buna care se anunta ii va determina pe multi turisti sa se deplaseze inspre statiunile montane prahovene si, prin urmare, este foarte posibil ca la iesirea din capitala pe DN1, in zona Baneasa si pe Valea Prahovei sa se circule intens.

De aceea, daca se va aglomera pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti al DN1, sau pe Valea Prahovei, se poate ajunge la Brasov utilizandu-se ruta alternativa:

  • DN 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.

Spre statiunile montane prahovene se poate merge si pe varianta:
  • DN 7 Bucuresti – Baldana – DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia.

Merita reamintit ca in ultima perioada a crescut numarul incendiilor de vegetatie in apropierea arterelor de circulatie care produc perturbari traficului rutier, din cauza fumului care ajunge pe suprafata carosabila si reduce considerabil vizibilitatea, putand chiar duce la producerea unor grave accidente de circulatie.

In acest context, conducatorii de autovehicule, dar si ceilalti cetateni, trebuie sa anunte autoritatile la numarul de urgenta 112, de indata ce observa incendii de vegetatie, pentru ca echipajele inspectoratelor de urgenta sa soseasca in timp util in vederea stingerii focului, dar si pentru ca politistii rutieri sa poata lua in timp oportun masuri de prevenire a accidentelor de circulatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.