Social 23 Martie 2012 11:10
Intr-un singur judet, Sibiu, paguba rezultata din acordarea ilegala de certificate de handicap se ridica la 8,2 milioane de euro.

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a prezentat joi bilantul controlului referitor la certificatele de handicap din judetul Sibiu. Dintre cele 1.057 de cazuri studiate amanuntit, 917 (aproximativ 90%) si-au pierdut certificatul, la finalul controlului.

Reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) au precizat ca in total au fost convocate pentru reevaluare 1.602 persoane, insa doar 68% dintre acestea s-au prezentat, relateaza evz.ro.

"Din 1.057 de decizii emise, 917 au fost de anulare a incadrarii in grad de handicap, 44 de mentinere si 96 de incadrare corespunzatoare", potrivit MMFPS.

Aceste persoane au prejudiciat statul, a spus Claudia Boghicevici, cu aproximativ 8,2 milioane de euro, in patru ani
, scrie adevarul.ro. Suma rezulta din acumularea pensiilor de invaliditate si a scutirilor de la taxe si impozite, timp de patu ani.

Banii vor fi recuperati, a spus ministrul, dar nu a explicat cand si cum. Urmatoarul judet care va trece prin verificari este judetul Iasi, dupa care urmeaza Arges, Bistrita-Nasaud si Vrancea. Ministrul Boghicevici spune ca lista a fost intocmita in functie de sesizarile primite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.