Afla cum vor evolua temperaturile in toate regiunile tarii pana pe 2 aprilie, conform raportului publicat de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia.

In urmatoarele doua saptamani, minimele si maximele vor fi peste normalul perioadei, pana in jurul datei de 26 martie, dupa care vor scadea usor. La finalul lunii, maxima va ajunge la 14 grade, ultimele zile din martie aducand si ceva ploi slabe, scrie adevarul.ro.

In Transilvania, Moldova si Dobrogea, ploile vor cadea pe arii extinse. In restul regiunilor, precipitatiile se vor manifesta local si temporar.

Banat

Temperaturile minime medii vor fi relativ constante, variind intre 8 si 10 grade, pana in jurul datei de 26 martie, apoi vor fi in scadere usoara. Temperaturile maxime se vor mentine peste mediile climatologice, dar vor avea o usoara scadere dupa data de 25 martie si se vor situa in jurul a 14 grade C spre sfarsitul intervalului.

Va ploua slab si local, cu probabilitate mai mare in a doua parte a intervalului.

Crisana

Temperaturile minime medii se vor situa peste norma climatologica in prima parte a intervalului (6-8 grade), cu apoi vor fi in scadere usoara. Temperaturile maxime vor fi ridicate pentru aceasta perioada pana in 24- 25 martie, mercurul din termometre urcand pana la 22 de grade Celsius pe 24 martie.

Va ploua local si temporar, in general slab cantitativ, cu probabilitate mai mare dupa data de 25 martie.

Transilvania

Temperaturile minime medii vor fi, in general, apropiate de mediile climatologice si se vor situa ușor peste limita inghetului, cu perioade mai reci in 27-28 martie si spre sfasitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi ridicate pana spre 25 martie, apoi vor deveni normale pentru aceasta perioada.

Va ploua in general slab, pe arii mai extinse incepand cu 25 martie.

Dobrogea

Temperaturile minime se vor situa, in general, peste normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea o tendinta generala de usoara scadere astfel incat vor fi, spre sfarsitul intervalului, comparabile cu mediile climatologice.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Vor fi ploi slabe, pe arii mai extinse intre 26 si 28 martie.

Moldova

Temperaturile minime vor avea o tendinta generala de usoara scadere, iar spre sfarsitul intervalului vor fi comparabile cu mediile climatologice. Temperaturile maxime se vor mentine ridicate pana spre 25 martie, apoi vor scadea spre normalul perioadei.

Va ploua pe arii mai extinse incepand cu 25 martie, dar ploile vor fi, in general, slabe cantitativ.

Muntenia

Temperaturile minime se vor situa, in general, peste normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea o tendinta de scadere treptata, astfel incat vor fi, spre sfarsitul intervalului, comparabile cu mediile climatologice.

Pana in jurul datei de 24 martie vor fi conditii foarte reduse de aparitie a precipitatiilor, apoi va ploua pe arii relativ extinse, dar in general slab cantitativ.

Oltenia

Temperaturile minime se vor situa, in general, peste normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea o tendinta de scsdere treptata, dar se vor mentine peste mediile climatologice, indeosebi in prima parte a intervalului, cand vor fi valori frecvente de peste 18 grade.

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Ploile vor avea o probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 26 martie, dar vor fi slabe cantitativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.