Reteta electronica va fi introdusa din 1 iunie, dar o perioada va functiona in paralel cu prescriptia clasica (offline), a anuntat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta.

Lucian Duta a spus ca prin introducerea retetei electronice, atat medicii cat si farmacistii, dar in principal pacienti, vor avea de castigat.

Reteta electronica va face parte dintr-o platforma integrata complexa intitulata "Platforma informatica a asigurarilor de sanatate - PIAS". Potrivit presedintelui CNAS, primul element care urmeaza a fi lansat in cadrul platformei este prescriptia electronica, conform MEDIAFAX.

"Avantajul prescriptiei electronice este acela ca vor fi asigurate siguranta tratamentului si reducerea riscului de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere si acuratetea informatiei. Altfel spus, sistemul va sesiza erori in prescriere, cum ar fi de pilda medicamente cu efecte terapeutice contradictorii", a mai spus Duta.

De asemenea, un alt avantaj al acestui tip de prescriere vizeaza predictibilitatea consumului de medicamente si un management performant. Prescriptia electronica va preveni frauda in sistem, care in prezent este estimata la doua-trei sute de milioane de euro, a mai spus Duta.

Citeste si Sanatatea strange cureaua: Schimbari in pachetul de servicii medicale de baza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.