Sindicalistii de la metrou isi mentin decizia de a intra in greva generala, intrucat discutiile de vineri dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si liderii Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) s-au terminat fara un rezultat concret.
"Am prezentat situatia premierului si acesta se pare ca a inteles. Acum asteptam sa gaseasca solutii", a declarat, la finalul discutiilor, presedintele USLM, Ion Radoi. In aceste conditii, greva generala pe termen nelimitat programata sa inceapa miercuri va avea loc, daca pana la acea data Guvernul nu va satisface cererea de majorare a salariilor cu cel putin 20 la suta formulata de sindicalistii de la metrou. Pentru ca legea obliga sindicalistii sa asigure o treime din activitate pe durata grevei generale, membrii USLM au decis sa opreasca total lucrul intre orele 4.00 si 16.00, urmand ca, in restul zilei, sa lucreze la parametri normali.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.