Un monument istoric, vechi de 500 de ani, a fost distrus de foc in apropiere de localitatea Iernut, judetul Mures.

Totul a pornit de la un incendiu de vegetatie care a scapat de sub control, din moment ce pompierii voluntari din Iernut erau plecati intr-o alta itnerventie si au vazut tarziu fumul gros ridicindu-se deasupra castelului.

Cand au ajuns la fata locului, monumentul istoric era deja in flacari. Sapte autospeciale, cu apa si cu spuma, au lucrat timp de o ora pentru a stinge incendiul.

Nu s-a mai putut salva nimic din acoperis si din aripa de sus a castelului, iar tavanul unuia dintre turnuri s-a prabusit. Este vorba despre un castel vechi de cinci secole, care a apartinut unui nobil maghiar.

Probabil de la vegetatie uscata, cladirea fiind veche, uscata. Este posibil sa fi fost si o mana criminala, desi la usa de la intrare noi am rupt lacatul sa intram sa lichidam incendiul”, spune Ovidiu Grama, pompier voluntar, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.