"Obeliscul", unul din cele mai cunoscute simboluri ale litoralului romanesc, a fost ingropat exact in locul unde a strajuit.
Punct de intalnire al tuturor celor ce ajungeau in Costinesti, monumentul a fost acoperit cu pamant si nisip joi, sub privirile primarului Traian Cristea. Fiind unul din primii locuitori ai satucului, pe fostul inginer l-au napadit lacrimile in momentul ingroparii "Obeliscului" de un excavator, caci sub ochii sai a fost ridicat in urma cu 35 de ani. "N-am reusit sa refacem "Obeliscul", insa simbolismul acestui monument va ramane, il vom reface sub o alta forma. Vom ridica un monument mult mai solid, proiect grandios care atunci cand se va materializa (pana la 1 mai 2006 -n.r.) va fi o mare surpriza", ne-a declarat Traian Cristea. Imensul "Obelisc" a fost sfaramat de cumplitele inundatii care au lovit Costinestiul in urma cu doua luni.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.