Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat ca bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie.

Ministrul Sanatatii a precizat ca s-a luat in considerare faptul ca pentru bolnavii cronici, discontinuitatea vizitelor la medicul de familie poate duce la agravarea bolii.

Accesibilitatea la medicul de familie este o preocupare a ministerului si mai importanta, in conditiile in care multi bolnavi, in special cei cronici, sunt nevoiti sa se inscrie pe liste de asteptare, drepturile lor nefiind respectate.

"Bolnavii cronici pot merge fara programare si peste acel numar de 20 consultari pe zi. Ei beneficiaza si de asistenta si de bilete de trimitere si mai ales, de reteta. Si nu intra in calcul pentru limitarea asistentei medicale", a declarat Ritli, citat de evz.ro.

Pentru Ministerul Sanatatii, intarirea medicinei de familie este o prioritate si de aceea, in 2012 s-au alocat cu 15% mai multi bani decat anul precedent si asta se va reflecta in cresterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 lei la 3,5 lei.

Citeste si:
Ministrul Sanatatii vrea sa creasca veniturile medicilor de familie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.