Social 18 Martie 2012 10:40
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane.

Printre membrii acestui grup se numara si un deputat in Parlamentul Romaniei, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati. Deputatul respectiv a fost identificat drept Mihai Boldea, de catre Realitatea TV.

Grupul era specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 1 milion de Euro, prin raportare la un numar de 9 imobile.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 14 perchezitii domiciliare in mun. Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor. Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Galati, IPJ Galati si lucratori din cadrul IJJ Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.