Numarul virozelor respiratorii inregistrate in tara a crescut cu aproximativ 3,8% fata de cel inregistrat in saptamana precedenta.

In saptamana 5 – 11 martie 2012, 101.104 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind in crestere cu aproximativ 3,8% fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

Pe baza datelor epidemiologice se considera ca, in Romania, activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, cu accente regionale (zona de est, zona de sud si zona central a tarii) si focare locale cu cazuri sporadice in restul teritoriului.

In saptamana 5 - 11 martie au fost confirmate cu laboratorul 21 cazuri de gripa AH3. Numarul cazurilor de gripa confirmate de la debutul perioadei de monitorizare (S40 / 2011) si pana in prezent este de 216 cazuri cu virus gripal AH3N2 si 3 cazuri de gripa cu virus gripal B.

La nivelul continentului european, in prezent, se inregistreaza in jur de 100.000 de infectii respiratorii, din care 20.000 pneumonii. Gripa anului 2012 este atipica, a izbucnit deodata in toata Europa, desi in mod obisnuit se raspandeste de la vest la est.

In plus, sezonul a inceput neobisnuit de tarziu, semn ca se va prelungi, relateaza evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.