Social 15 Martie 2012 09:37
Cresterea nivelului de CO2 ca urmare a schimbarilor climatice ii face pe oameni sa ia in greutate, indiferent de dieta lor.

Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat in Danemarca, la Centrul Medical Universitar din Copenhaga, Glostrup, relateaza evz.ro.

Se crede ca oamenii predispusi la obezitate continua sa ia in greutate pentru ca fac putina miscare. Studiul a demonstrat insa ca si persoanele slabe, fara astfel de predispozitie, in conditiile cresterii aceleiasi concentratii de CO2, au luat in greutate chiar mai mult decat cei supraponderali”, a afirmat Lars-Georg Hersoug, unul dintre membrii echipei de la Copenhaga.

Atentie, se ia! Obezitatea poate fi contagioasa

Mai mult, cercetatorii danezi au colectat date privind greutatea a aproximativ 20.000 de animale (pisici, caini, soareci si maimute) din mai multe laboratoare din Europa si Statele Unite.

S-a dovedit ca in perioada de studiu a animalelor incepand cu 2010, greutatea medie a acestora a crescut constant. Cercetatorii au fost uimiti sa observe tendinta de ingrasara in cazul a opt specii complet diferite de animale. Trebuie sa existe un factor de mediu unic, iar studiul concluzioneaza ca este vorba despre cresterea nivelului de dioxid de carbon in atmosfera.

Romania are cea mai mica rata a obezitatii din UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.